volum design studio

Tiny H | Covasna, Romania

volum

project details

Pandemia a schimbat modul in care gandim azi si in care ne raportam la societate. Nevoile oamenilor s-au schimbat si ele. Am observat de-a lungul acestui timp petrecut sub semnul unor restrictii ca cerintele beneficiarilor nu mai sunt la fel ca inainte.

Daca, inainte de pandemie, oamenii isi doreau case generoase, situate cat mai aproape de locul in care isi desfasoara activitatea astfel incat conexiunile sa se realizeze cat de cat repede, acum acestia solicita intocmai opusul. Terenurile sunt situate cat mai departe de locul in care acestia isi desfasoara activitatea si asta se intampla tocmai datorita nevoii oamenilor de a evada si de a isi crea o oaza a lor, departe de rutina cotidiana. Astfel, am intalnit adesea, beneficiari care locuiesc si lucreaza in capitala, dar care isi cumpara terenuri in varf de munte si solicita din partea noastra proiecte de tip tiny house - case de vacanta mici, care pun la dispozitie strictul necesar pentru o vacanta de durata medie.

Un astfel de caz este si cel prezentat mai jos, o casuta simpla, dar care iese in evidenta prin materialitate si textura si care se integreaza perfect in peisajul montan.

Client

Private

Data

Aug 2021

Servicii

Arhitectura

Share on